Štvrtok, 19. október, 2017 | Meniny má Kristián
Pridajte si svoje mesto

Vyhlásenie najúspešnejších športovcov okresu

Okresné združenie telesnej kultúry v piatok zorgan

Podujatie príhovorom otvoril primátor mesta Bojníc Vladislav Oravec, ktorý okrem iného privítal množstvo hostí z oblasti športu, primátorov našich miest ako aj zástupcov VÚC Trenčín. Neskôr predseda Okresného združenia telesnej kultúry Viliam Ugróczy zhodnotil uplynulý športový rok a potom sa pristúpilo k samotnému aktu oceňovania.

V kategórii dospelých bol vyhlásený ako najúspešnejší športovec prievidzského okresu za rok 2003 kickboxer Vladimír Idranyi z ŠK Kickbox Idranyi. Za hodnotené obdobie sa stal vicemajstrom Európy, bronzovým medailistom z majstrovstiev sveta, víťazom slovenského pohára v kickboxe a majstrom republiky. Do pätice najúspešnejších športovcov prievidzského okresu za vlaňajší rok boli ďalej v abecednom poradí zaradení: hokejista Juraj Dušička z MŠHK Prievidza, vodný pólista Marián Grman z NCHZ Nováky, rýchlostný kanoista Radoslav Rus z KRK DAK Kiaba Nováky a cyklistka Jana Števková z CK KPN Real Prievidza.

V kategórii mládeže sa najúspešnejšou športovkyňou okresu za rok 2003 stala rýchlostná kanoistka Ivana Kmeťová z KRK DAK Kiaba Nováky, ktorá si na majstrovstvách sveta juniorov vybojovala šiestu priečku v K-1, taktiež je za rok 2003 juniorskou majsterkou republiky v K-1 a trojnásobnou ženskou šampiónkou Slovenska. V kategórii mládeže boli ďalej ocenení: zápasník Jaroslav Bahníček zo ZK Baník Prievidza, rýchlostný kanoista Ľubomír Hagara ml. z KRK DAK Kiaba Nováky, šípkar Filip Škteľ z Mamutíka Handlová a atlét Martin Urbanovský z AK Baník Prievidza.

Najúspešnejším mládežníckym kolektívom sa stalo družstvo kadetiek BK Palimpex Prievidza, najúspešnejším celkom v kategórii dospelých vodní pólisti NCHZ Nováky. Najúspešnejším trénerom mládeže bol vyhlásený Ján Pavlák, tréner kadetiek BK Palimpex Prievidza a kategórie dospelých Ladislav Idranyi st. z ŠK Kickbox Idranyi.

Z radou funkcionárov si ocenenia prevzali dvaja turistickí nadšenci Anton Tisaj z odboru turistiky TJ Magura Poruba a Koloman Matuška, člen OR klubu slovenských turistov. Zvláštne ocenenia boli udelené: primátorovi Prievidze Jánovi Bodnárovi, tajomníčke Komisie kultúry, vzdelávania a športu pri MsZ v Bojniciach Helene Dadíkovej, poslancovi VÚC Trenčín a MsZ v Prievidzi Jánovi Kotianovi st., členovi tenisového klubu NCHZ Nováky Dominikovi Huttovi, členovi ZK Baník Prievidza Ladislavovi Skarbovi (všetkým za výrazný podiel na rozvoji telesnej kultúry v okrese Prievidza), biatlonistovi Miroslavovi Matiaškovi (za dosiahnuté úspechy na majstrovstvách sveta juniorov) a najúspešnejšej škole v okrese Prievidza v športových súťažiach - III. ZŠ Sama Chalupku. Za propagáciu myšlienok Fair-play a za celoživotné pôsobenie v ich duchu boli ocenení: telesne postihnutý športovec Jozef Miština, futbalový funkcionár Slovana Čavoj Ján Cibulka a funkcionár a tréner prievidzského volejbalu Jozef Ugróczy.

O dosiahnutých úspechoch ocenených športovcov v roku 2003 sa dočítate v budúcom čísle Prieboja. Branislav BUCÁK

Text k foto: V kategórii dospelých boli ocenení, zľava: Vladimír Idranyi, Juraj Dušička (cenu prevzala jeho mama Viera Dušičková), Marián Grman, Radoslav Rus a Jana Števková (cenu prevzal manažér CK KPN Real Prievidza Rastislav Kubovič). Snímka: buc

Šport

1. Ďalšia dopravná nehoda na ceste smrti 7 635
  2. Ficov brat zrejme za leteckú nehodu obíde bez trestu 6 015
  3. Sochu baníka zabalili do alobalu. Na protest 4 609
  4. Je to cesta smrti, zhodujú sa starostovia 748
  5. Na ceste smrti pri Nitrianskych Sučanoch skončilo auto mimo cesty 688
  6. Prievidza rozprášila nováčika, Handlová utrpela neuveriteľnú porážku 558
  7. Dedina na hornej Nitre bude bez elektrickej energie 522
  8. BC Prievidza má za údajného sexuálneho devianta náhradu 259
  9. Kniha ponúka pohľady na Bojnice a Prievidzu z vtáčej perspektívy 259
  10. Volejbalistov Prievidze posilní Brazílčan. Pri jeho mene si zlámete jazyk 208

Najčítanejšie správy

Prievidza

Ďalšia dopravná nehoda na ceste smrti

Kamión sa zrazil s dodávkou, cesta je prejazdná s obmedzením.

Ficov brat zrejme za leteckú nehodu obíde bez trestu

Ladislav Fico havaroval 14. mája na Prievidzskom letisku. Poškodil lietadlo z požičovne aj päť zaparkovaných vetroňov.

Sochu baníka zabalili do alobalu. Na protest

Neznáma skupina tvrdí, že vyšetrovanie exposlanca Vladimíra Jánoša prebehlo nedôsledne.

Je to cesta smrti, zhodujú sa starostovia

Primátorka Prievidze dúfa, že po sobotňajšom smutnom ráne sa premiér Fico a minister Érsek zobudia a začnú konať.

Na ceste smrti pri Nitrianskych Sučanoch skončilo auto mimo cesty

Dopravná nehoda sa stala kilometer od miesta, kde prišlo cez víkend k tragickej udalosti.

Blízke regióny

Dvojičky Dávida a Dominika K. obvinila NAKA z úkladnej vraždy

Obvineniu z úkladnej vraždy najnovšie čelia dvojičky Dávid a Dominik K. Tí mali byť v minulosti členmi skupiny, ktorá sa zaoberala drogovou trestnou činnosťou.

Ďalšia dopravná nehoda na ceste smrti

Kamión sa zrazil s dodávkou, cesta je prejazdná s obmedzením.

Ficov brat zrejme za leteckú nehodu obíde bez trestu

Sochu baníka zabalili do alobalu. Na protest

Rekonštrukcia námestia trápi podnikateľov, hovoria o existenčných problémoch

Viacerým podnikateľom počas rekonštrukcie Mierového námestia dramaticky klesli tržby. Mesto podnikateľom odpustilo dane z nehnuteľnosti i poplatky za terasy, o nových úľavách neuvažuje.

Všetky správy

Odsúdili prvých exministrov. Za nástenku dostali dlhoročné tresty

Bývalí ministri výstavby za SNS budú jedinými odsúdenými za kauzu nástenkový tender. Troch úradníkov súd oslobodil.

Univerzitná nemocnica v Bratislave vyhodila lekára, ktorý sa chvastal fackovaním

Lekár z Kramárov sa vo filme Zuzany Limovej Medzi nami o pôrodoch chválil tým, že rodičku upokojil fackou.

Obvineného Pippa zadržali v Ždiari. Mal šperky a 50 hodiniek

Polícia: Bol na vrchole zločineckej skupiny.

Z chudáka je superstar. Pred troma rokmi bosý Jesus natieral obrubníky

Podali sme neuveriteľný výkon proti neuveriteľnému tímu, tvrdil tréner City Pep Guardiola po triumfe v Lige majstrov nad Neapolom 2:1.

Kam vyraziť