Štvrtok, 24. august, 2017 | Meniny má Bartolomej
Pridajte si svoje mesto

Vyhlásenie najúspešnejších športovcov okresu

Okresné združenie telesnej kultúry v piatok zorgan

Podujatie príhovorom otvoril primátor mesta Bojníc Vladislav Oravec, ktorý okrem iného privítal množstvo hostí z oblasti športu, primátorov našich miest ako aj zástupcov VÚC Trenčín. Neskôr predseda Okresného združenia telesnej kultúry Viliam Ugróczy zhodnotil uplynulý športový rok a potom sa pristúpilo k samotnému aktu oceňovania.

V kategórii dospelých bol vyhlásený ako najúspešnejší športovec prievidzského okresu za rok 2003 kickboxer Vladimír Idranyi z ŠK Kickbox Idranyi. Za hodnotené obdobie sa stal vicemajstrom Európy, bronzovým medailistom z majstrovstiev sveta, víťazom slovenského pohára v kickboxe a majstrom republiky. Do pätice najúspešnejších športovcov prievidzského okresu za vlaňajší rok boli ďalej v abecednom poradí zaradení: hokejista Juraj Dušička z MŠHK Prievidza, vodný pólista Marián Grman z NCHZ Nováky, rýchlostný kanoista Radoslav Rus z KRK DAK Kiaba Nováky a cyklistka Jana Števková z CK KPN Real Prievidza.

V kategórii mládeže sa najúspešnejšou športovkyňou okresu za rok 2003 stala rýchlostná kanoistka Ivana Kmeťová z KRK DAK Kiaba Nováky, ktorá si na majstrovstvách sveta juniorov vybojovala šiestu priečku v K-1, taktiež je za rok 2003 juniorskou majsterkou republiky v K-1 a trojnásobnou ženskou šampiónkou Slovenska. V kategórii mládeže boli ďalej ocenení: zápasník Jaroslav Bahníček zo ZK Baník Prievidza, rýchlostný kanoista Ľubomír Hagara ml. z KRK DAK Kiaba Nováky, šípkar Filip Škteľ z Mamutíka Handlová a atlét Martin Urbanovský z AK Baník Prievidza.

Najúspešnejším mládežníckym kolektívom sa stalo družstvo kadetiek BK Palimpex Prievidza, najúspešnejším celkom v kategórii dospelých vodní pólisti NCHZ Nováky. Najúspešnejším trénerom mládeže bol vyhlásený Ján Pavlák, tréner kadetiek BK Palimpex Prievidza a kategórie dospelých Ladislav Idranyi st. z ŠK Kickbox Idranyi.

Z radou funkcionárov si ocenenia prevzali dvaja turistickí nadšenci Anton Tisaj z odboru turistiky TJ Magura Poruba a Koloman Matuška, člen OR klubu slovenských turistov. Zvláštne ocenenia boli udelené: primátorovi Prievidze Jánovi Bodnárovi, tajomníčke Komisie kultúry, vzdelávania a športu pri MsZ v Bojniciach Helene Dadíkovej, poslancovi VÚC Trenčín a MsZ v Prievidzi Jánovi Kotianovi st., členovi tenisového klubu NCHZ Nováky Dominikovi Huttovi, členovi ZK Baník Prievidza Ladislavovi Skarbovi (všetkým za výrazný podiel na rozvoji telesnej kultúry v okrese Prievidza), biatlonistovi Miroslavovi Matiaškovi (za dosiahnuté úspechy na majstrovstvách sveta juniorov) a najúspešnejšej škole v okrese Prievidza v športových súťažiach - III. ZŠ Sama Chalupku. Za propagáciu myšlienok Fair-play a za celoživotné pôsobenie v ich duchu boli ocenení: telesne postihnutý športovec Jozef Miština, futbalový funkcionár Slovana Čavoj Ján Cibulka a funkcionár a tréner prievidzského volejbalu Jozef Ugróczy.

O dosiahnutých úspechoch ocenených športovcov v roku 2003 sa dočítate v budúcom čísle Prieboja. Branislav BUCÁK

Text k foto: V kategórii dospelých boli ocenení, zľava: Vladimír Idranyi, Juraj Dušička (cenu prevzala jeho mama Viera Dušičková), Marián Grman, Radoslav Rus a Jana Števková (cenu prevzal manažér CK KPN Real Prievidza Rastislav Kubovič). Snímka: buc

Šport

1. Poľovníci varujú: Pri Prievidzi sa pohybujú medvede 5 921
  2. Kúpele Bojnice chcú vystavať nový hotel za 45 miliónov eur (+FOTO) 1 388
  3. Do neba odišiel verný fanúšik Prievidze 677
  4. Nový brankár Prievidze: Cítim sa tu veľmi dobre, sme skvelá partia 469
  5. AKTUALIZOVANÉ: Peknú vyhliadku nad Bojnicami ničia vandali 405
  6. Pri lesných prácach došlo k tragédii. Zomrel muž z Liešťan 370
  7. Nájomné byty stavajú súkromníci 358
  8. Zomrel účastník motoristického podujatia v Lehote pod Vtáčnikom 345
  9. Polícia objasnila brutálne napadnutie zamestnanca a následný požiar 246
  10. OKRESNÝ FUTBAL: Výsledky, komentáre a aktuálne tabuľky 199

Najčítanejšie správy

Prievidza

Poľovníci varujú: Pri Prievidzi sa pohybujú medvede

Na prechádzky lesom nie je vhodný čas. A už vôbec nie so psom.

Kúpele Bojnice chcú vystavať nový hotel za 45 miliónov eur (+FOTO)

Relaxačný komplex pre 340 ubytovaných hostí má obsahovať desať bazénov.

Do neba odišiel verný fanúšik Prievidze

Fanúšik a dokonca kamarát hráčov MBA Prievidza odišiel po dlhej a ťažkej chorobe vo veku osemnásť rokov.

Nový brankár Prievidze: Cítim sa tu veľmi dobre, sme skvelá partia

Medzi tromi žrďami FC Baník Prievidza stojí od novej sezóny Tomáš Lehocký. Na hornú Nitru prišiel z druholigového Pohronia.

AKTUALIZOVANÉ: Peknú vyhliadku nad Bojnicami ničia vandali

O vyhliadkovú plošinu by sa podľa riaditeľa Kúpeľov Bojnice malo začať starať mesto.

Blízke regióny

Poľovníci varujú: Pri Prievidzi sa pohybujú medvede

Na prechádzky lesom nie je vhodný čas. A už vôbec nie so psom.

Mladý Trenčan napadol troch ľudí, zlomil nos, zub i očnicu

Muž napadol dvoch mužov a jednu ženu, staršiemu mužovi zlomil hornú čeľusť a očnicu.

FOTO: Opitý šofér zdemoloval autobusovú zástavku

Vodič na Audi nafúkal takmer tri promile.

Kúpele Bojnice chcú vystavať nový hotel za 45 miliónov eur (+FOTO)

Relaxačný komplex pre 340 ubytovaných hostí má obsahovať desať bazénov.

Do Kláštora príde legendárna kapela Boney M

V Kláštore pod Znievom sú v plnom prúde prípravy na 3. ročník Kláštorského jarmoku, ktorý sa uskutoční 2. septembra v Kláštore pod Znievom.

Všetky správy

Mnohí členovia SNS chcú odísť z vlády, povedal Danko. Fico chystal tlačovku, neprišiel

Premiér Robert Fico sa so svojim vyhlásením pred kamery nepostavil.

Gašpar prikrýval Kočnerovho vyšetrovateľa

Policajný prezident tvrdil, že požiadal prokurátora o správu, aby mohol proti vyšetrovateľovi zakročiť. Prokuratúra takú žiadosť nedostala.

Ramsaymu premiéra vyšla, slovenskí hokejisti zdolali v príprave Česko

Víťazstvo je dobré, ale vieme, že musíme hrať lepšie, priznal nový kouč Slovákov.

O 13. a 14. plate už nahlas hovorí aj Smer. Kto, kedy a ako ho dostane

Koaličné strany sa zrejme dohodnú na úľavách pre firmy, ktoré vyplácajú ľuďom trináste a štrnáste platy.

Bývalý populista Fico nás zradil, znie z Poľska aj Maďarska

Fico o budúcnosti v jadre EÚ hovoril už na jar, médiá v okolitých krajinách si to nevšimli.

Kam vyraziť